Lilla ladviksrundan

Jag har sedan 1980-talet regelbundet vistats i Rydbo Saltsjöbad. Från början hade vi vårt sommarhus där och nu bor jag här permanent! Jag har många gånger passerat avfarten till Ladvik när jag åkt till och från Vaxholm.

På den karta som beskriver Bogesundslandets naturreservat upptäckte jag att det finns en liten runda markerad. Den ville jag testa och det gjorde jag en vacker vårdag, den 4 april.

Leden var väldigt väl markerad med blå markeringar så det var lätt att hitta. Jag mötte även idag många andra som var ute och vandrade. Leden gick bitvis över branta klippor och det var nog många som inte vågat följa leden exakt eftersom det hade bildats sidostigar.

Jag tog en lunchpaus vid vindskyddet vid Karlsudd. Där fanns redan en stor familj som hade grillen igång! Jag fick sätta mig på en av bänkarna där jag plockade upp min medhavda lunch ur ryggsäcken. En god soppa i den nya, lilla mattermosen, en smörgås och varmt te.

Ladviksrundan är drygt 4 km lång och jag förlängde min tur till torpet Gåsvik. Enligt kartan går det en stig runt torpet, men jag hittade inte den utan gick samma väg tillbaka sedan jag kommit fram till torpet. Det var ett riktigt, gulligt litet torp! Det var många vindfällen över stigen – tänk att alla träd som blåser omkull hamnar på en stig!

På bilden Stora Badet vid Rydbo Saltsjöbad. Rydbo Saltsjöbad ligger väldigt vackert på andra sidan Skåvsjöholmssundet!

På stegräknaren: 12 344 steg / 9,64 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *