Fermentering – Kimchi, kombucha i Södertälje

Åtta pigga damer samlades i köket hos Studieförbundet Vuxenskolan i Södertälje en tidig lördag morgon. Vi varvade teori med praktik – vi gick igenom mjölksyrningens grunder och varför det är så bra för kroppen (och våra tarmbakterier) att äta och dricka mjölksyrad mat.

Samtliga fick med sig 3 burkar med olika typer av fermenterade grönsaker och en startkultur för att kunna göra kombucha hemma.

En lyckad dag – med tanke på den feedback jag redan fått efter kursen:

  • Jag var lyrisk, näst intill frälst när jag åkte hem! Jag satte direkt igång med Jun , gillade den mkt! Och fyllde en hel hink med bokashi pga av era slängrester, tack för det😁
    En uppföljningsträff till hösten kanske ?!
  • Tack för en rolig, lärorik och inspirerande dag 😊Efter ett besök på Ikea, för att fylla på med fler bra burkar, så var jag inom Ica och handlade lite ingredienser till middagen och snubblade på röd spetskål. Den kunde jag inte låt bli utan handla med mig den hem för att senare på kvällen göra ännu en omgång surkål. Blev en fantastisk färgglad burk med ”ränder” av blomkål. Hoppas på ljuvlig rosafärgad blomkål när den är klar att ätas! Gjorde även kombucha och groddade en laddning röda linser/mungbönor/solrosfrön.
    … så nu puttrar och pyser det lite varstans i köket!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *