loggatn
Gör det enkelt och roligt att leva sunt.
GreppaLivet® nyhetsbrev nr 9-2008, September
Sommar som övergår i höst ...

En härlig sommar börjar snart övergå i höst. Sommaren 2008 har vid en tillbakablick bestått av olika temaveckor; jobbveckor, målarveckor, musikveckor och umgås-med-släkten-veckor.

Huset på landet känns numera som en svävande gräddbakelse med sin nya färgsättning runt om. Charlestongult med vitt och Kinarött runt fönstren. Två färgminnen från resor som fått följa med hem till Sverige.

Många hälsningar!

Maj Östberg Rundquist

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre?
Gå längst ner på sidan och avbeställ.


majmalaruog
Motionens mirakel

Att leva ett stillasittande liv är lika farligt som att röka ett paket cigaretter om dagen. Fysisk aktivitet förlänger livet med mellan sex och nio år. Fysisk aktivitet påverkar både kroppen (motverkar diabetes, övervikt, högt blodtryck) och knoppen (Alzheimers och depression).

Ut&Gå!-projektet inom Landstinget som jag ansvarade för under åren 2000-2006 lever fortfarande, numera som en förening inom Korpen. Många av mina härliga promenadledare är fortfarande aktiva och erbjuder ledarledda promenader på flera platser och flera gånger i veckan. Stavgång är min passion och min grupp startar den 2 september kl 18.30 utanför Kista kyrka.
Välkommen om du har möjlighet!
Fler Ut&Gå!-promenader finns här.

Sommarens utsvävningar

Många lever ett lite annorlunda liv på sommaren än under övriga årstider. Kanske med andra mat- och dryckesvanor. Mat- och dryckesvanor som har satt sina spår här och var på kroppen ...

Känner du att det dags att ta tag i "spåren"? Jag startar Optimal Express på lördagar framöver.

Optimal Viktkoll är The Diet Centers eget viktminskningsprogram, som består av tolv olika avsnitt. Jag koncentrerar avsnitten och håller dubbla pass varannan lördag under hösten. Priset inkluderar material, smakprover och vägning på Tanitavåg. Hör av dig för info. Max 10 deltagare.

optimal
Datum: En kurs startar 13 sept och en den 20 sept.
Tid:
kl 11-12.30 varje gång
Pris: 
1 560:-
Plats: The Diet Center, Sibyllegatan 51.


tdc

Mera utsvävningar?

Kurs och kostrådgivning i kombination! I en liten grupp om
4 deltagare går vi igenom grunderna om protein, fett, antioxidanter och kolhydrater för att du ska att lära dig välja rätt mat för resten av livet. 1 timme för varje tema samt 1 timmes personlig kostrådgivning separat. Startar lördag 13 sept kl 13.00-14.00. Plats: The Diet Center, Sibyllegatan 51, Stockholm. Hör av dig för info. Pris: 1 600:-

Detox

Höstens grej blir detox! Min kollega Ulrika Davidsson hade boksläpp i onsdags på sin senaste bok "Gå ner i vikt och rena kroppen med Detox".  Detox ger kroppen semester och rensar ut gifter och slaggprodukter samtidigt som kroppen fylls på med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Resultatet är att man blir piggare, hyn blir vackrare, håret glansigare, koncentrationsförmågan ökar och immunförsvaret stärks. Något helt annat är 70-talets fasta, som mest bröt ner muskelmassan! Jag kommer att testa detox snart med vägning på Tanitavågen före och efter för att se vad som händer med muskelmassan. Är det någon som hänger på? Hör av dig!


detox


krav

KRAV-Gryta

Vad passar bäst att äta en mörk och ruggig höstkväll? En gryta så klart!

Jag gjorde en riktigt god gryta härom veckan. Jag tog benfri nötbog (riktigt billigt kött) som jag kokade med alla de KRAV-märkta grönsaker (ekologiska) jag hittade just då; morot, gul lök, vitlök, palsternacka, majrova, kålrot, kålrabbi, rosmarin, libbsticka, buljongtärning (utan E621), rödvin, 1 dl korngryn. Även rödvinet var KRAV-märkt (Ecologica Shiraz).

Koka länge så köttet blir riktigt mört och njut eventuellt med lite aioli till.

Knappen till vänster fick jag av min busige make (KRAM i stället för KRAV) när jag skulle prata om ekologisk odling för en grupp för ett tag sedan.
Tidigare nyhetsbrev. Avbeställ nyhetsbrevet
Copyright 2008 KvalitetsCentrum AB - telefon 08-7505060