loggatn
Gör det enkelt och roligt att leva sunt.
GreppaLivet® nyhetsbrev nr 6-2008, Juni
Hej,

Juni är här med solsken och värme!

Naturen inbjuder oss till uteliv med picnic, grillning, träning och att bara vara.

När det gäller träning så har jag tröttnat på de långa promenaderna med gräsklipparen. Det jag främst har lessnat på är att jag aldrig lyckas rycka igång den själv utan måste kalla på maken. Så därför - efter moget övervägande så levererades min nya makalösa manick lagom till min födelsedag. Det är en hisnande känsla att ratta vidundret och med tanke på att tomten på landet är rätt ojämn så skulle jag behöva säkerhetsbälte, hjälm och knäskydd ...

Sommarhälsnignar

Maj Östberg Rundquist

Vill du inte ha nyhetsbrevet. Gå längst ner på sidan och avbeställ.

primo
sockerd
Sockerdetektiven

Min bok Sockerdetektiven lämnar tryckeriet i början av september! Det känns spännande att ett riktigt förlag, ICA bokförlag, tycker att mitt manus är så intressant att de vill ge ut min bok.

Jag hade manuslämning den 1 november och jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig hur många som är inblandade i processen från manus till färdig bok och den tid det tar: Redaktör, tecknare, ateljé, säljare och övrig marknadsbearbetning, korrekturläsare, omslagsmakare och tryckeri. Boken är inte tryckt ännu, men kan redan nu förhandsbeställas via flera internetbokhandlar.

Sedan några dagar har Sockerdetektiven en egen webbplats (inte helt klar ännu): www.sockerdetektiven.se och där finns också bl a en blogg om socker.

Det kommer att finnas recept också på webbplatsen. Har du ett sockerfritt recept som du vill bidra med? Välkommen att maila det till mig! (maj@greppalivet.nu)
Kärt barn har många namn ...

Dagens viktigaste måltid är frukosten. När kroppen har fastat hela långa natten och det är dags att komma igång igen inför dagens arbete så är det viktigt att fylla på oss själva med rätt bränsle!

I mitt researcharbete med Sockerdetektiven har jag gjort många "butiksrajder" i livsmedelsbutiker där jag läst innehållsdeklarationer på förpackningar.

Det som förvånat mig mycket är den mängd med frukostflingor/-müsli som finns, många med alldeles för mycket socker! Tänk att KalasPuffar fortfarande finns kvar på marknaden - som även fanns när jag var barn! Måste tyda på att någon fortfarande köper produkten!

Vad äter du till frukost? Maila det du brukar äta - så svarar jag med en näringsanalys med fördelningen kolhydrater - protein - fett. Kanske kan även du minimera sockret till frukost! (maj@greppalivet.nu)
Frukost
Breakfast
Aamiainen
Petit dejuener
Frühstück
Frokost
Morgenmad

naturligtslank
Sommarerbjudande - Kursen "Naturligt slank" - nu på distans!

Skapa nya vanor i sommar! Gå på kurs var du än befinner dig och när du själv har möjlighet!

Det kan vara lättare att förändra sina vanor när den ordinarie vardagen har tagit semester och man kan sätta sig själv i centrum. Använd tidiga morgnar, sena kvällar eller regniga dagar för att läsa, lära och njuta av ditt nya liv.

Du får ett omfattande kurshäfte och sex arbetshäften och allt personligt stöd du behöver via e-post. Jag lovar att besvara alla dina frågor inom 12 timmar!

Kursmaterialet är skrivet av dr Fedon Lindberg.

Datum: När och där du är.
Tid: När det passar dig
Pris: 1 390:- (inkl moms)
Anmälan: maj@greppalivet.nu

Rabarber

Nu finns det härligt, spröd och fräsch rabarber i butiker och trädgårdsland!

Rabarber innehåller oxalsyra, som hämmar kroppens upptag av kalcium. Men, det är väl ingen som äter rabarber varje dag hela året runt? Jag är helt övertygad om att de mängder oxalsyra vi får i oss om vi äter rabarber några gånger under perioden när rabarbern är en utsökt primör är försumbara.

Testa att göra en ugnsbakad kompott!

Ugnen på 200 grader.
Bottna en ugnsfast form med lite smör. Skär rabarber i 2 cm-bitar och lägg i. Klicka på smör, strö över vaniljpulver (utan socker) och kanel. Grädda i ca 20 minuter tills rabarbern börjar smälta.
Servera med hårt vispad grädde med vaniljpulver. Mums!
rabarber
Tidigare nyhetsbrev. Avbeställ nyhetsbrevet
Copyright 2008 KvalitetsCentrum AB - telefon 08-7505060