loggatn
Gör det enkelt och roligt att leva sunt.
GreppaLivet® nyhetsbrev nr 5-2008, Maj
Majhälsning!

Det är väldigt trevligt tycker jag när manskörerna sjunger om "Sköna Maj ..." på sista april! I år firade vi in våren på Österåkers hembygdsförening i Åkersberga eftersom vi just nu bor i vårt hus på landet i Rydbo Saltsjöbad.

På bilden föreställer jag "Blåe Orm" (som for i Österled) i spelet om "Eggeby gård - från vikingatid till nutid" som hade premiär den 20 april. Jag är en av "järvaentusiasterna" som övat hela våren under ledning av Kent Malte Malmström som är professionell skådespelare. Lite synd att allt är över, men vi kommer nog att erbjuda fler föreställningar vad det lider ...

Vårhälsningar!

Maj Östberg Rundquist

Vill du inte ha nyhetsbrevet. Gå längst ner på sidan och avbeställ.

viking
nasselsoppa
Sprudlande näring i naturen!

Du har väl plockat nässlor? Just nu är de som allra bäst! Försök att hitta ett ställe i naturen så långt bort från bilvägar som du kan komma!

Nässlor är ett nödvändigt livselixir så här års. Jag tror att många överlevde tack vare dessa gröna näringspaket förr i tiden när tiderna var karga och maten under vintern knapp!

Nässlor innehåller hela "alfabetet" av vitaminer och mineraler.

Har du ett nässelställe? Vårda det ömt! När nässlorna blir för stora kan du klippa ner dem helt och snälla som de är som kommer de tillbaka för nya skördar ...
Dags att så ringblommefrön!

Ringblommor kan användas till nästan allt! Från att drickas som te (lugnande, kramplösande, galldrivande och blodrenande), ringblommete lindrar även brännsår om man baddar med avkylt te, blommor spridda under sängen ger skydd och sanna drömmar, kronbladen är antibakteriella, en krans av ringblomma på ytterdörren skyddar mot onda krafter, en bukett höjer energin i ett rum, ringblommesalva hjälper vid liggsår, färska kronblad kan användas i matlagningen som en färgklick och för att piffa upp det mesta i matväg. En liten varning dock! Ringblomman är inte giftig, men kan förorsaka allergiska reaktioner hos personer som är känsliga för andra korgblommiga växter.
ringbl
sill Mera Omega-3

Vad kostar ett gram Omega-3?

Märke Pris/gr Omega 3
Fritt Flyt 3:25
ACO Omega 3 4:04
Friggs 4:15
Eskimo Omega 3 4:68
Möllers 5:45
Naturpost 5:54
Eye Q 14:60
Fritt Flyt har lägst pris per gram. Fritt Flyt kan man också prenumerera på.
http://www.frittflyt.se
Hälsokuggarna

Hälsokuggarna är ett nätverk av egna företagare i Stockholmsområdet som erbjuder tjänster inom hälsa, arbetsmiljö och organisation. Jag är en av "kuggarna" som erbjuder kostrådgivning, kurser och föreläsningar inom matområdet. Den som behöver stöd inom hälsa, arbetsmiljö och organisation kan få hjälp med allt från enstaka inspirationsföreläsningar till en komplett företagshälsovård.

Vi erbjuder samarbete - utan fasta avtal - där ni köper det ni behöver från oss! Lotta Karlsson är vår "sälj-kugge". Ta kontakt med henne när ni får behov av några av våra tjänster.

Tel 0707-56 53 10
lotta@halsokuggarna.se

kuggaroptimal
Optimal Express! - kursstart 8 maj, kl 18.00-ca 19.30 i Sollentuna (Scandic Star)

The Diet Centers eget viktminskningsprogram nu som kvällskurs i koncentrerad form. Du hinner gå igenom hela programmet innan sommaren! Optimal Express genomförs under sex intensiva torsdagspass.

Kursen tar upp allt du behöver veta om GI-metoden, näringslära, motionstips, råd hur du handlar rätt, motivation och recept. Paus med förfriskningar och smakprover varje gång. Du får väga dig på Tanitavågen och se hur din fettmassa smälter samtidigt som dina muskler byggs upp.

Pris: 1400:- per person.
Avbeställ nyhetsbrevet
Copyright 2008 KvalitetsCentrum AB - telefon 08-750 50 60