loggatn
Gör det enkelt och roligt att leva sunt.
GreppaLivet® nyhetsbrev nr 4-2008, April
Aprilhälsning!


På självaste Internationella Kvinnodagen, den 8 mars, döptes släktens senaste medlem; Emma Cassandra Stefansdotter i Vagnhärads kyrka. Vad månde bliva ...

Det jag ska försöka bistå med är att inspirera till att Cassandra och hennes syskon ska få riktigt sammansatt mat så att de med tiden växer upp och utvecklas till friska vuxna. Därför fick hennes föräldrar den dokumentation jag skrivit om "Bästa barnmaten", som egentligen är en kurs med fyra träffar. Självklart fick den lilla sedvanliga dopgåvor också.

Många hälsningar!

Maj Östberg Rundquist

Vill du inte ha nyhetsbrevet. Gå längst ner på sidan och avbeställ.
cassandra dop
ulrika
Ny kokbok av Ulrika Davidsson!

Det ges ut en kokbok i Sverige varje dag (!), vi lagar mindre och mindre mat hemma samtidigt som vi lyxrenoverar våra kök.

Ulrika uppmanar oss att "Börja älska matlagning!" och den uppmaningen tog jag till mig under Påsken, då jag faktiskt lagade 11 av rätterna ur boken. Allt uppskattades av familjen, som under Påskhelgen bestod av 8 personer (i åldrar från 12 till 88 år).

Det är faktiskt kul att laga mat när man är några fler än vad man är till vardags. Då är vi bara 2 och en liten typ med gröna fjädrar.

Den som lagar merparten av maten själv har också koll på vad den innehåller och kan undvika alltför processad mat med tveksamma ingredienser och tillsatser.

Dr Annika Dahlqvist

En ny bok av dr Annika Dahlqvist kom ut härom veckan, "Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll". Det är en bra bok som verkligen ställer flera gamla "sanningar" på ända.

Det som är väldigt sant (just nu) är att det är det mättade fettet som vi behöver allra mest av, till skillnad från det jag lärt mig i flera av mina utbildningar att det är det omättade och fleromättade fettet som är nyttigast. Så här gäller det att lära om och äta mer smör, grädde, ost och övrigt naturligt animaliskt fett.

Det är väl ganska självklart egentligen att det är naturligt fett - både mättat och omättat - vi ska äta och inte processat och hårt bearbetat fett som det t ex finns i alla margariner, fasta som flytande, och i s k halvfabrikat.

dr a
soja

Sojabönshommos med grädde

Inspirerad av dr Dahlqvists tankar om det nyttiga mättade fettet och hennes LCHF- kost (Low Carb High Fat) har jag skapat ett nytt hommosrecept.

Jag var en duktig husmor i lördags och blötlade och kokade en hel påse sojabönor. Jag gjorde hommos på en del av sojabönorna (i stället för kikärtor) med olivolja, vitlök och kryddor. De bönor som blev över frös jag in. Det är dessa som nu blivit min nya hommos med vispgrädde i istället för olivolja. Supergott!

Sojabönor innehåller mycket fullvärdigt protein, med alla essentiella aminosyror, och mindre kolhydrater än andra bönor. Sojabönor innehåller också fytoöstrogener, som är homonliknande ämnen som kvinnor 50+ kan behöva.
På gång på The Diet Shop/Center

Den 7 april, kl 18.30-ca 19.30 håller jag en inspirationsföreläsning om Bästa barnmaten och de fyra pusselbitar som utgör Bästa barnmaten..

Sedan startar jag en kurs om 4 tillfällen med 1,5 timme varje gång varannan vecka. Start den 19 april, kl 13- ca 14.30.

Pris för kursen är 650 kr, inkl dokumentation och Ulrika Davidssons bok "GI för hela familjen".

pussel

tdc logga

Sibyllegatan 51, Stockholm
www.dietshop.se


Nyhet!
Optimal Express! - kursstart 12 april, kl 11.00- ca 12.30

The Diet Centers eget viktminskningsprogram nu som lördagskurs i koncentrerad form. Du hinner gå igenom hela programmet innan sommaren! Optimal Express genomförs under sex intensiva lördagspass.

Kursen tar upp allt du behöver veta om GI-metoden, näringslära, motionstips, råd hur du handlar rätt, motivation och recept. Paus med förfriskningar och smakprover varje gång. Du får väga dig på Tanitavågen och se hur din fettmassa smälter samtidigt som dina muskler byggs upp.

Pris: 1400:- per person.

Optimal Express kan också genomföras där det finns min 6 och max 12 kursdeltagare och en lokal. Priset blir lite högre utanför The Diet Shop/Center och moms tillkommer.

Frågor om Bästa barnmaten och/eller tillsatserna i vår mat?

Det finns två Forum på The Diet Shop/Centers hemsida som jag ansvarar för och det är Bästa barnmaten och den "hemliga maten". Har du funderingar? Lägg in din fråga, så svarar jag och fler kan läsa och lära.
Gå in på www.dietshop.se klicka på fliken "Diet Club" och gå sedan ner en bit.

Välkommen!
forum
Copyright 2008 KvalitetsCentrum AB - telefon 08-750 50 60