Email not displaying correctly? View it in your browser.
Gör det enkelt och roligt att leva sunt.

GreppaLivet nyhetsbrev nr 4-2010, april

April, april
Äntligen verkar våren ha tagit över efter en lång, kall och snöig vinter! Härligt! Och tänk att vårlökarna sticker upp så fort som snödrivan ger vika.

Det här nyhetsbrevet ser lite annorlunda ut mot tidigare. Jag har skrivit det i en nyhetsbrevsmall i stället för att skriva i html direkt. Vad tycker du som läsare? Är det här bättre och tydligare? Det enklare för dig som läsare att ändra e-postadress, att tipsa någon annan att prenumerera (gör gärna det) och tacka nej till kommande nyhetsbrev. (Hoppas att ingen gör det!). Hör gärna av dig med synpunkter!

GMO - vara eller icke vara?
Den 16 mars lyssnade jag på en debatt, anordnad av Jordbruksverket, om risker med GMO - genmodifierade organismer. Föreläsare och debattörer verkade vara mest för och publiken mest emot. Visst låter det bra om GMO-tekniken kan skapa grödor som har bättre näringsinnehåll, som är torktåliga och som är resistenta mot skadedjur, men innan vi vet mer tackar i alla fall jag nej till GMO. Jag tycker inte att vi ska "mecka" för mycket med Moder Jord!

Enligt Livsmedelsverket gäller följande: "Alla produkter som består av, innehåller eller har framställts av GMO ska märkas. På en produkt kan det till exempel stå ”framställd av genetiskt modifierad soja”. Även livsmedel som är framställda av GMO men som genom olika processer inte längre innehåller något DNA från en GMO ska märkas, till exempel tomatpuré, majsstärkelse och rapsolja. Högst 0,9 procent av råvaran får vara GMO, utan att produkten behöver märkas. Kött, mjölk och ägg från djur som har utfordrats med genetiskt modifierat foder är inte genetiskt modifierade produkter och behöver därför inte märkas".

Ytterligare uppgifter att ha koll på innan köp, förutom socker och E-tillsatser förståss ...

Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk med många spännande påskägg!

Maj Östberg Rundquist

PS GreppaLivet nyhetsbrev har givits ut regelbundet sedan januari 2008. Läs tidigare nyhetsbrev här!


Du som får detta nyhetsbrev har tackat ja till en prenumeration i samband med en kurs, föreläsning, via hemsidan eller på annat sätt. Vill du inte ha nyhetsbrevet i forsättningen - klicka på "Unsubscribe" nedan.

Snart Påsk - vad lägger du i påskägget?
Påsken är en av våra största godishelger. Smågodis är ofta lockvara i livsmedelsbutikerna. Oavsett hur billigt smågodiset än är så får du bara skräp för pengarna! Socker, glukossirap, färg- och smakämnen, gelatin (hudar, klövar, brosk), choklad med låg kakaohalt och ohälsosamt fett. Hör av dig med dina allra bästa tips för påskäggen!Jag hittade en riktig liten goding i ICAs tidning Buffé. Jag har bytt ut de föreslagna ingredienserna mot ett recept ur Sockerdetektiven. Läs mer här.

Intervju i Metro den 30 mars om påskens sockersnaskande - socker motsvarande hela 411 sockerbitar knaprar vi i oss.

Sockerutställning på Coop Forum Häggvik
Måndag och tisdag den här veckan har jag haft en välbesökt sockerutställning på Coop Forum. Jag visade sockerfällor i form av frukostflingor, bröd och smaksatta mjölkprodukter med tillsatt vitt, raffinerat socker och motsvarande matvaror med naturligt sockerinnehåll.

Workshop
Jag kommer att ha en workshop om socker den 14 april, kl 18.30-20.30. Läs mer här. Välkommen att anmäla dig senast den 10 april.

Ny hemsida!
GreppaLivets hemsida är uppdaterad i grunden. Gör ett besök! Välkommen!
Du som får detta nyhetsbrev har tackat ja till en prenumeration i samband med en kurs, en föreläsning, via hemsidan eller på annat sätt. Vill du inte ha nyhetsbrevet i forsättningen - klicka på "Unsubscribe" nedan.

Unsubscribe << Test Email Address >> Avbeställ nyhetsbrevet.

Kontakt:
Maj Östberg Rundquist
Copyright (C) 2010 KvalitetsCentrum AB All rights reserved.

Forward Tipsa en vän om nyhetsbrevet.
Update your profile
Email Marketing Powered by MailChimp