loggatn
Gör det enkelt och roligt att leva sunt.
GreppaLivet® nyhetsbrev nr 1-2010, Januari
Gott Nytt 2010!

OBH Nordica 8510 quick chef pressure cooker heter min nya kompis i köket!

Som jag nämnde i mitt nyhetsbrev i december har jag förberett mig med flera nya, spännande kokböcker om tryckkokningens mysterier. Förutom 
"Mat med tryck" av Anna Skipper och "Tryckkoka maten" av Anna-Britta Ståhl/Viveca Annell så har jag läst "Miss Vickie´s big book of Pressure Cooker Recipes" av Vickie Smith.

Bra böcker alla tre, men den allra bästa boken om tryckkokning är en bok från 1951 som heter "Tryckkokning" - i den kan man läsa och lära allt! Så jag har övat flitigt och hittills har jag kokat potatis, risgrynsgröt, rödkål, ärtsoppa, kalops med gott resultat! I boken från 1951 finns ett intressant recept på kalvtunga med, men hittills har jag förbjudits av familjen att laga till en tunga ...

God fortsättning & många hälsningar

Maj Östberg Rundquist


Vill du inte ha nyhetsbrevet längre?
Gå längst ner på sidan och avbeställ.



jul

kokbok Sockerdetektivens kokbok

"Sockerdetektivens kokbok" är en sammanställning av många av de recept, tips och råd och annat som jag har publicerat i mina nyhetsbrev under årens lopp. Den här utgåvan har version 1-2010 och den kommer att kompletteras vartefter ...

Den här utgåvan handlar om hur maten vi äter påverkar vår hälsa och några enkla knep för att navigera igenom snabbköpet utan att köpa socker för pengarna!

Kommande kapitel i "Sockerdetektivens kokbok" kommer garanterat att handla om tryckkokning!

"Sockerdetektivens kokbok" finns som PDF-fil och du beställa den gratis genom att klicka här.

Nytt år och nya planer

När vi har ett alldeles nytt och fräscht år framför oss känns det ofta bra att starta ett nytt projekt. Det kan handla om att äta bättre, börja motionera, sluta röka/snusa eller göra mindre si och mera så ... 

För den som vill förändra sina matvanor kan jag erbjuda mitt eget kursmaterial Bästa maten.

Det är kursen som är till för alla - både för dem som vill gå ner i vikt och för dem som vill lära sig att äta mat som ger mera ork och energi.

Omfattning: 5 träffar à ca 1,5 timme.
Gruppstorlek: Min 5 deltagare, max 15 deltagare.
Var: Företagsinternt.

Ytterligare info: Maila mig!
bastamaten

nix Sluta röka/snusa

Är det någon som har funderingar på att sluta röka eller snusa 2010? Jag är handledare för NIX, som är ett personligt program för att sluta röka eller snusa.

Programmet bygger på att olika typer av personligheter behöver sluta röka/snusa på sitt eget personliga sätt. Därför inleder ett personlighetstest kursen och varje deltagare får sitt eget personanpassade material.
Olika personlighetstyper kan delta i samma kurs.

Omfattning: 8 träffar under 3 månader och en uppföljning efter ett år.
Lämplig gruppstorlek är 5-8 deltagare.
Genomförs endast på en arbetsplats.

Hör av dig för info.

Sockerdetektiven

Har du lärt känna Sockerdetektiven än?

Jag lägger kontinuerligt in öppna föreläsningar och aktiviteter på Sockerdetektivens egen webbplats.


Boken finns i välsorterade (fysiska)
bokhandlar och i alla internetbokhandlar.


sockerd




tryffel


Recept:
Vit chokladtryffel rullad i cacao & nescafé

När vi firade "lillejul" i Halmstad före jul fick jag ett recept på en jättegod chokladtryffel av "Farmor Annika". Jag brukar aldrig ta något recept "rakt av" utan jag försöker alltid förbättra (?) dem med andra ingredienser och mängder än grundreceptet.

200 gram vit choklad
1,5 dl grädde (40 %)
1 msk messmör
2 msk cacao och 1 msk nescafé till utsidan

Smält chokladen i vattenbad och blanda med grädde och messmör. Låt stå kallt att stelna en stund. Rulla kulor (blir ca 20 st) som sedan rullas i en blandning av cacao och nescafé. Stöt nescafé i en mortel så det blir ett jämnt pulver utan klumpar.

Tryffelmassan kan också skedas upp i små portionsskålar och njutas som en dessert. Strössla lite cacao-nescafé över.

Tidigare nyhetsbrev. Avbeställ nyhetsbrevet

Copyright 2010 KvalitetsCentrum AB - telefon 08-7505060